Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr


 İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunları öğrencilerle buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Kulübü’nün planladığı etkinlikte Hemşirelik Bölümü mezunları Arş. Gör. Sultan ÇAKMAK, Hemşire Muhammet ELÇİ ve Hemşire Gamze TALİPOĞLU GÜLER öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Etkinlik 85 öğrencinin katılımı ile 25 Aralık 2020 tarihinde online olarak gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Yaren ARAS “Sayın Funda KARAMAN hocamın danışmanlığı ile 2 senedir Hemşirelik Kulübü Başkan Yardımcılığı görevi sürdürmekteyim” diyerek Hemşirelik Kulübünün sağlık ve sosyokültürel alanlarında yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler paylaştı.

Etkinlik açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Funda KARAMAN, Hemşirelik Bölümü mezunları ile öğrencilerin rahatça iletişime geçebilecekleri bir ortam olacağını, böylelikle yeni bakış açıları kazanabileceklerini ileterek etkinliğin önemine değindi.

“Kısa bir süre önce tıpkı sizler gibi İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik lisans programında öğrencilik sürecimi geçirmiş bulunmaktayım. 2018 yılı Bahar dönemi mezunuyum. 2020 Eylül ayı itibariyle özel bir vakıf üniversitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans programında öğrencilik serüvenime devam etmekteyim.” diyerek konuşmasına başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu Hemşire Gamze TALİPOĞLU GÜLER, öğrencilerle bu etkinlikte buluşmaktaki mutluluğunu dile getirdi.

Pandemi süreci ve etkilerinden bahseden GÜLER, mezuniyet sonrası çalışılacak alanın seçimine dair açıklamalarda bulundu. GÜLER “Mezuniyet sonrası iş başvuruları yapmaya başladım. Sahada aktif olarak çalışmak istiyordum. Hemşire olmanın en güzel yanı insanlık var oldukça asla işsiz kalmak gibi bir kaygımız yok. Başvuru yaptığım tüm hastaneler istisnasız geri dönüş sağladı ve ben aralarından bana daha çok bilgi, tecrübe katacağını düşündüğüm için özel bir Üniversite Hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hemşirelik görevime başladım.” dedi.

“Sahada Hemşirelik sürecini yönetmek, hastaya dokunmak, hemşire olarak bakım vermek çok kıymetli ve bir o kadar da doyum sağlayıcı bir süreç.” diyerek konuşmasına devam eden GÜLER, İşyeri Hemşireliği alanına geçiş yapması ve aşamaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

GÜLER’in ardından konuşmasına başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu Hemşire Muhammet ELÇİ “İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde 2012-2016 yılları arasında öğrenim gören öğrencilerinden biriyim.” diyerek, üniversite içerisindeki samimi ortam, etkin iletişim, akademisyen hocaların desteği ve donanımlı eğitime yönelik tecrübelerini paylaştı.

Mezuniyet sonrası erkek hemşire olarak karşılaştığı zorlukları paylaşan ELÇİ, iş fırsatlarının çokluğu ve iş seçiminde hocaların referans desteklerini anlattı. “Öğrenciliğim süresince aldığım donanımlı eğitim, uygulama tecrübelerimle birlikte çalıştığım hastanelerde kendimi daha çok geliştirmeye çalıştım.” diyerek konuşmasına devam eden ELÇİ, çalıştığı hastaneler ve bölümlere yönelik bilgiler verdi.

“Dünyada herhangi bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Savcı, hakim, mimar veya öğretmen olabilirsiniz. Yaptığınız hatalar insanların hayatlarından belli bir dönemi alır. Hemşire olursanız, yanlış yaptığınız herhangi bir işte geri dönüşü olmayan yollara gidebilirsiniz. Bu bilince sahip olmak gerekir.” diyerek mesleğin önemine değinen ELÇİ, mesleki etik değerler, prensipler, bilgi ve tecrübelerle özel veya devlet hastanelerinde kurum fark etmeksizin sorun yaşanılmayacağını iletti.

ELÇİ’nin ardından konuşmasına başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Arş. Gör. Sultan ÇAKMAK özgeçmişiyle ilgili bilgiler verdi. ÇAKMAK “İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümüne tam burslu olarak yerleştim. Bölüm birincisi ve yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum.” diyerek akademik sürecin ayrıntılarına yer verdi.

Saha hemşireliği ve akademisyenlik arasındaki farklara yönelik ayrıntılı bilgiler veren ÇAKMAK, akademisyenlik yolculuğu sırasında öğrenilmesi gerekenler ve hazırlık aşamasına yönelik tecrübelerini paylaştı. “Her mesleğin ilk yılı zorlu geçer. Hiçbir zaman kendimize tam güvenemeyiz, her daim yeniliklere ve öğrenmeye açık olmalıyız.” diyerek sözüne devam eden ÇAKMAK, Türkiye’deki yüksek lisans süreçlerine yönelik bilgiler paylaştı.

Halk Sağlığı Hemşireliği programında yüksek lisansını tamamlayan ÇAKMAK, halk sağlığı alanları ve hedeflerine yönelik bilgiler verdi. Öğrenciliğinde Çift Anadal Programından da yararlanan ÇAKMAK, eğitim-öğretim süreçlerindeki olanakları paylaştı. Eğitim döneminde öğrencilerin kendilerini geliştirmek adına dikkat etmeleri gereken noktalara değinen ÇAKMAK, İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü eğitim ve uygulama kapsamlarını anlattı.

Hemşirelerin çalışabildiği tüm kurumlar hakkında ayrıntılı bilgi verilen, tecrübelerin paylaşıldığı etkinliğe öğrencilerin yoğun katılımı oldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi mezunları katılımcı öğrencilerin soruları yanıtlandırdı. Hemşirelik Kulübü başkanı Mahsum SIĞINÇ’ın teşekkür konuşmasının ardından etkinlik sona erdi.


Haberler

Tüm Haberler