Öğrenci Kantini Denetimi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu, Beslenme ve Diyetetik (TR-İNG) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl ve Arş. Gör. Başak Can öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine önem vererek C Blok öğrenci kantininde denetim gerçekleştirdi.

Denetim sırasında, kantinde sunulan yiyecek ve içeceklerin kalite standartlarına uygunluğu, hijyen koşulları ve fiyatlandırma gibi faktörler titizlikle incelendi. Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl, öğrencilerin günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitliliğe ve dengeli beslenmeye önem verilmesi gerektiğini vurguladılar.
Yapılan denetimde, kantin çalışanlarıyla yapılan görüşmelerde hijyen kurallarına uyulmasının öğrenci sağlığı açısından büyük bir önem taşıdığı üzerinde duruldu. Denetim sonrasında, Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl, kantin işletmecilerine önerilerde bulunarak öğrenci memnuniyetini ve sağlıklı beslenmeyi ön planda tutan bir hizmet sunulmasına odaklanılması gerektiğini belirttiler.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetimi düzenli olarak yapılan bu tür denetimlerle öğrenci kantinlerinde kalite standardını yükseltmeyi ve öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklemeyi amaçlamaktadır.