Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ Lise Yaz Akademisi'ne Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 8-9 Temmuz tarihlerinde lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘2024 Lise Yaz Akademisi’ ile büyük ilgi topladı. Üniversitenin çeşitli bölümlerini tanıtan ve öğrencilerin üniversite derslerini deneyimlemesine olanak tanıyan 8 farklı atölye etkinliği gerçekleştirildi.
Sağlık Bilimleri Fakültesinin de büyük rol oynadığı etkinlikte fakültemizden Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mahruk Rashidi Hemşirelik Atölyesi düzenlerken Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Buse KERİGAN Yaratıcı Drama Atölyesi düzenledi.

akademi1Hemşirelik atölyesi sayesinde öğrenciler, hemşirelik mesleğinin temel prensipleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi oldular. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitim ile öğrenciler, bu alanda fikir sahibi oldular.
Öğr. Gör. Buse Kerigan, yaratıcı drama konusundaki bilgi ve deneyimiyle öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini, iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini sağladı. Atölye kapsamında öğrenciler, grup çalışmaları ve interaktif etkinlikler aracılığıyla drama tekniklerini öğrenip uygulama fırsatı buldular. Bu süreçte, öğrencilerin özgüvenlerini artırmak, empati yetenekleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, öğrencilere üniversite deneyimi yaşatmak hedeflendi.

Atölyeler, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

Yapılan diğer atölyeler:

Diş Hekimliğinde Üç Boyutlu Çene Modeli Yapım Atölyesi: Arş. Gör. Nursuna Büşra Çetinkaya
Drone Atölyesi: Öğr. Gör. Ahmet Bikiç
Makarna Atölyesi: Öğr. Gör. Kemal Şahanlık