Beslenme İlkeleri Laboratuvarı: Meyve ve Sebzeler

C Blok Mutfak Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen BEY146E-PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II dersi kapsamında her hafta gerçekleştirilen uygulama dersinde bu hafta meyve ve sebzelerin besleyici dünyası vardı.
Öğr. Gör. Münevver Başak Onat rehberliğindeki derste, meyve ve sebzelerin sağlık yararlarıyla birlikte pişirme yöntemlerini ve besin değerlerini detaylı bir şekilde ele alındı. Öğrenciler, çeşitli meyve ve sebzelerle çeşitli tarifler hazırlayarak pratik yaptılar. Ayrıca, besinlerin hazırlanma, pişirme ve sunma süreçlerindeki önemi de vurgulandı. Dersin sonunda öğrencilerin hazırladıkları yemekler birlikte tadıldı ve değerlendirildi. Sağlıklı beslenme ve besin hazırlama süreçlerine dair kapsamlı bir deneyim yaşayan öğrenciler, bilgi dolu bir dersin keyfini çıkardılar.