Sosyal Hizmet

Aile şirketlerinde 2’nci ve 3’üncü kuşakta kadın yönetici sayısında artış var

Yaş, ırk, engellilik veya cinsiyet gibi birçok konuda her gün birçok kişi ayrımcılığa maruz kalıyor. Bu durum kişinin; eğitime, istihdama ve sosyal yaşama katılımı konusunda da dezavantajlar oluşturuyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar, iş hayatında aktif rol alan kadınların, erkek çalışanlara oranla daha fazla yıldırma uygulamaları ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını ortay koydu. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Sağlık Yönetimi Bölümü'nden Doç. Dr. Gülay Tamer yaptığı açıklamalarda kadınların, erkeklere göre daha alt vasıflı işlerde istihdam edildiğini belirtirken, aile şirketlerinde ise yönetimin 2’nci ve 3’üncü kuşaklara geçtiği yıllarda ve söz sahibi kişiler değiştiğinde, kadın yönetici sayısında da artış olduğunu ifade etti.