Etkinlik kapsamında öğrenciler, 5-6 kişilik dört gruba ayrılarak, sağlık kurumlarında karşılaşılan örnek bir vaka üzerinden çözüm üretmeye çalıştılar. Bu süreçte SWOT analizi ve BCG matrisi gibi stratejik yönetim araçlarını kullanarak, sorunlara etkili çözümler geliştirdiler.
Çalışmaların ardından her grubun sözcüsü, geliştirdikleri çözüm önerilerini bölüm öğretim elemanlarına sundu. Değerlendirme, bireysel katkı ve grup dinamiğini ölçmek amacıyla katılım, işbirliği, liderlik gibi gözleme dayalı puanlandırma ve sunum kalitesi, analiz derinliği ve çözüm önerilerinin uygulanabilirliği gibi birçok kriter göz önünde bulundurularak yapıldı. Puanlama sonucunda 4. grup birinciliği kazandı.
Etkinliğin sonunda Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bumin Çağatay AKSU şunları söyledi:
"Yönetim Uygulamaları Simülasyonu I etkinliğiyle amacımız, öğrencilerimizin analitik düşünme ve takım çalışması becerilerini geliştirmekti. Öğrencilerimizin gösterdiği performans, bu hedefe ulaştığımızı gösteriyor. Önümüzdeki dönemlerde de benzer uygulamalı çalışmalarla öğrencilerimizi sektörün ihtiyaçlarına daha güçlü bir şekilde hazırlamayı planlıyoruz."
Yönetim Uygulamaları Simülasyonu I etkinliği, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine mesleki yetkinliklerini geliştirme fırsatı sunarken, sektörün dinamiklerine hazırlanmaları açısından da önemli bir deneyim oldu ve öğrencilerin teorik bilgilerini gerçek dünya senaryolarında test etmelerine olanak tanırken, ekip çalışması, problem çözme ve liderlik gibi önemli becerilerin gelişimine katkı sundu.