Etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’in açılış konuşmalarıyla başladı.
Çanakkale Zaferi’nin önemine binaen yapılan açılış konuşmalarının ardından araştırmacı yazar Sadeddin Özgür Çanakkele’nin ve Çanakkale Zaferinin tarihteki önemini anlatan ve Çanakkale’yi anlamanın önemini vurgulayan sözleriyle konuşmasına başladı. Sözlerini saz eşliğinde Çanakkale şiirleriyle süsleyen Sadeddin Özgür, Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’in plaket takdiminin ardından konuşmasını tamamladı.
Etkinlik Aykut Karlı’nın izleyicileri selamlaması ve etkinliğin bir diğer değerli katılımcısı, Çanakkale’de savaşmış bir askerin torunu Mehmet Bülent ÇİMENTEPE’yi tanıtmasıyla devam etti. Karlı Çimentepe’den soyadının hikayesini anlatmasını istedi ve Çimentepe, soyadının hikayesini şöyle aktardı.
“Dedem Çanakkale’de savaşmış ve daha sonra soyadı kanunu gereğince soyadı almak için nüfus müdürlüğüne başvurmuş. Soyadı alma konusunda öneriler gelmiş ancak dedem bir türlü karar verememiş. Nüfus müdürü sen Çanakkale’nin neresinde cenk ettin diye sormuş. Dedem Çimentepe deyince soyadımız kahramanlığından gelmiş”.
Etkinlik Aykut Karlı’nın sazı ve sözü, Mehmet Bülent Çimentepe’nin bendiri, İGÜ Gençlik Korosunun Çanakkale türkülerine eşlik etmesiyle devam etti. Etkinliğe katılan herkesin yoğun duygularla eşlik ettiği türkülerin ardından etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’un Aykut Karlı ve Mehmet Bülent Çimentepe’ye plaketlerini takdim etmesi ve fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.