Gülay Tamer, Sağlık Yönetimi alanından mezun olan öğrencilerin bir sürecin devamında yöneticilik pozisyonlarında yer aldığına dair örneklerle katkıda bulundu. Dünyada sağlık yönetimi bölümünün önemli olduğunu fakat Türkiye’de hak ettiği değeri yeterince görmediğini ekledi.
Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Çetin Yiğit, bir sağlık yöneticisinin analitik ve rasyonel düşünmesi ve bilimsel verilerle hareket etmesi gerektiğinin öneminden bahsetti. “İstihdam sorunlarına karşı, kendimizi güçlendireceğiz, fark yaratacağız,alanda bir sağlık yöneticisinin neler yapılabileceğine herkes şahit olmalıdır. Hocasıyla, öğrencisiyle, mezunuyla bir ekip olmalıyız, ancak bu şekilde başarılı olabiliriz.” dedi. Yiğit, yönetimin bilim mi sanat mı olduğuna dair günümüzde tartışmaların devam ettiğini, ve bir sağlık yöneticisinin en önemli görevlerinden birisinin “koordinasyon” sağlamak olduğunu vurguladı.
Etkinliğin devamında, öğrenciler tarafından katılımcılara yöneltilen sorular cevaplandı ve öğrenciler mezun olduklarında kendilerini nelerin beklediği, hangi yetkinliklere sahip olmaları gerektiği konusundaki bilgi birikimleri arttırdı. Katılımcılara ve katkı sağlayanlara teşekkür edilerek ve pandemi sonrası sağlıklı günlerde buluşmak dilekleriyle etkinlik sona erdi.