Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Perfüzyon







 Aday Öğrenci




"Hayatın ritmini bizimle keşfet! Geleceğin perfüzyonisti sen ol, hayat kurtar. Sağlıklı bir yaşamın kalbi, senin ellerinde."
 
Perfüzyon Bölümü Tanıtım Broşürü için tıklayınız. 

İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız. 
 

PERFÜZYON BÖLÜMÜ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR:

         1. Perfüzyon bölümü nedir ve perfüzyonist kimdir?
  • Perfüzyon bölümü; cerrahi operasyonlar sırasında hastanın kalp ve akciğer fonksiyonlarını geçici olarak yerine getiren cihazları (kalp-akciğer makinesi, ısıtıcı – soğutucu cihaz vb. ) kullanmayı ve bu cihazların bakımını yapmayı, ekstrakorporeal dolaşım ekipmanını yönetimi, ekstrakorporeal membran oksijenasyon (ECMO) ve kısa, orta ve uzun dönem ventriküler destek cihazlarının yöneten bilim dalıdır. 4 yıllık bir lisans programıdır ve bölümden mezun olan meslek mensuplarına “Perfüzyonist” unvanı verilmektedir.
         2. Perfüzyon bölümünde hangi dersler okutulmaktadır?
  • Anatomi, Fizyoloji, Farmakoloji, Kalp Hastalıkları, Perfüzyon Teknikleri Teknolojisi gibi dersler bulunmaktadır. Ayrıca uygulamalı dersler, laboratuvar çalışmaları ve klinik stajlar da eğitim programının bir parçasıdır​. Müfredat derslerinin tamamını görmek için tıklayabilirsiniz.
         3. Perfüzyonistlerin çalışma alanları nerelerdir?
  • Perfüzyonistler, genellikle hastanelerin kardiyovasküler cerrahi bölümlerinde çalışırlar. Organ nakli ve bazı özel operasyonlarda görev alırlar.
         4. Perfüzyonistlerin kariyer ilerlemesi nasıl olur?
  • Perfüzyonistler, deneyim kazandıkça ve ek eğitimlerle uzmanlaşarak kariyerlerinde ilerleyebilirler. İdari pozisyonlara veya akademik alana yönelebilirler.
         5. Perfüzyonist maaşları ne kadardır?
  • Perfüzyonist maaşları çalışılan kuruma, deneyime ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Kamu hastanelerinde çalışan perfüzyonistler, genellikle devletin belirlediği maaş skalasına göre ödeme alırlar, özel sektörde ise maaşlar daha değişken olabilir.
         6. ÇAP ve ERASMUS+ olanağı var mı?
  • Anadal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.90 olan ve bulunduğu lisans veya ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrencilerimiz ücretsiz olarak ikinci anadal programına başlayabilirler, ÇAP programını başarıyla bitiren öğrencilerimiz iki lisans diploması ile mezun olurlar. 
     
    Öğrencilerimiz, Erasmus+ programı ile anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanabilirler.