Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Odyoloji








 AIHear Ekibiyle 'Odyolojide Yapay Zeka ve Girişimcilik'


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü tarafından “AIHear Ekibiyle ‘Odyolojide Yapay Zeka ve Girişimcilik’” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik 21 Mart 2021 tarihinde saat 20.00 – 21.00 arasında, Google Meet üzerinden online olarak gerçekleştirildi.


Etkinliğe konuşmacı olarak Sebahattin Ünlü, Emre Bayram, Ersin Onur Erdoğan, İsmet Poyraz ve Nihat Cengiz Pamuk katıldı.

AIHear Ekibi üyeleri kısaca kendilerini tanıttıktan sonra sunumlarında girişimciliğe dair bilgiler, Otonom Odyometre Projesi ve Odyoloji’nin geleceğinde yapay zeka konuları üzerinde duruldu.

Sebahattin Ünlü, girişimciliğin işsizliği azaltacak en önemli çözüm olduğunu, girişim fikrinin sürdürülebilir olması için ticarileşebilir olması gerektiğini, kaynakların sınırlı olmaması gerektiğini söyledi. Buna ek olarak ön kuluçka desteği veren kurumlar hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu. 

Öğrencilerimizin sorduğu soru üzerine öğrencilik yıllarında proje denemeleri yapmanın çok uygun olacağını belirten ekip üyesi Ekim 2018’de henüz Odyoloji bölümü öğrencisi iken Otonom Odyometre Projesi çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Otonom Odyometre’nin yenilikçi yanlarından bahsedildikten sonra projenin personelin çalışma standartlarını ve iş refahını yükseltmek, zamandan tasarruf etmesini sağlamak, bu alanda Big Data’yı Türkiye’de oluşturmak için katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

Proje çalışmalarına Ekim 2018’de başladıklarını, İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programına kabul edilip eğitim, mentör ve açık ofis desteği aldıklarını, 2019 dönemi TUBİTAK BİGG 1. Aşamasına kabul edilip eğitim ve mentörlük desteği aldıklarını, 2020 dönemi BİGG programı 1. Aşamaya kabul edilip ardından 3.289 projeden 144’e girip finalleri de geçerek BİGG desteğini kazandıklarını ve  Eylül 2020’de şirketlerinin kurulduğunu belirtti.

Odyoloji’nin geleceğinde yapay zeka ile ilgili olarak “Belirli kurallar zincirine dayalı rutin işler otonom gerçekleşecek, sayılar verilere dayalı yorumlamalar otonom gerçekleşecek, görsel analizler, görüntü işleme teknolojileriyle otonom yapılacak (örneğin otoskopik muayene)” açıklamalarıyla bu noktalara dikkat çekildi.
Teknolojiyi takip etmenin ve teknolojiye uyum sağlamanın odyologlar için çok önemli olduğuna dikkat çekilerek öğrencilerimizin alanında güncel çalışmaları takip etmeleri tavsiyesi verildi.
 
Yazılım hakkında da birçok soruya yanıt bulan öğrencilerimiz için verimli bir toplantı gerçekleşti.
Odyoloji Kulübü’nün düzenlediği bu etkinliğin sonuna gelirken Bölüm Başkanımız, Bölüm hocalarımız, Bölüm araştırma görevlilerimiz ve öğrencilerimiz konuşmacılarımız Sebahattin Ünlü, Emre Bayram, Ersin Onur Erdoğan, İsmet Poyraz ve Nihat Cengiz Pamuk’a teşekkürlerini sundular.
Böylelikle katılım sağlayan tüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından verimli geçen etkinliğimiz sona erdi.