İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Hemşirelik Kulübü tarafından planlanmış olan etkinlik
Hemşirelik Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman’ın açılış konuşması ile başladı.
Hemşirelik (Türkçe) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü ve
Hemşirelik (Türkçe) Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç katılımcılara ve konuşmacı
Hem. Dyt. Büşra Demir’e güzel dileklerini iletti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olan Büşra Demir “İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’ne tam burslu olarak yerleştim. Okulumuzdaki
Çift Anadal (ÇAP) imkanlarından yararlanarak 2. yılımdan itibaren Beslenme ve Diyetetik Bölümünde de eğitim görmeye başladım.” dedi. Her iki bölümden de başarı ile mezun olan Demir özgeçmişi ile ilgili bilgiler paylaştı.
“İstanbul Gelişim Üniversitesi’ndeki eğitim hayatım boyunca çok keyifli bir süreç geçirdim. Bu süreç içerisinde oldukça
önemli ve güzel deneyimler kazandım. Sayın hocalarımın tüm bu kazanımlarımda oldukça büyük katkıları olmuştur.” diyerek devam eden Demir mesleki deneyimlerine yönelik bilgiler paylaştı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde mezun olmasının ardından Hemşire olarak göreve başlayan Demir sonrasında Diyetisyenlik alanına geçişiyle ilgili bilgiler verdi. Mesleki yaşamına Diyetisyen olarak devam eden DEMİR “Hemşirelik veya Beslenme ve Diyetetik alanı, her ikisi için de eğitime, teorik bilgiye oldukça önem verilmelidir. Öğrenciler yenilikleri takip etmeli, kendilerini geliştirmeli ve uygulamalara önem vermelidir.” dedi. Beslenme ve Diyetetik alanında Yüksek Lisans eğitimine devam eden Demir, özellikle obezite, sporcu beslenmesi ve çocuk beslenmesi gibi alanlarda yoğunlaştığını iletti. Aynı zamanda pilates eğitim eğitmenliği sertifikası da alan Demir egzersiz ve sağlıklı beslenme arasındaki uyumun önemine değindi.
Demir paylaştığı sunumunda
“Sağlıklı Beslenme”,
“Pandemi Döneminde Sık Yapılan Beslenme Hataları”,
“Günümüz Koşullarına Uygun En Doğru Beslenme Şekilleri”,
“Doğru Tabak Modeli”,
“Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Öneriler” ve
“Beslenme Takviyeleri” başlıklarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.
Sağlıklı beslenme – yeterli ve dengeli beslenme kavramlarını açıklayan Demir, sağlıklı beslenme kurallarını paylaştı. Pandemi döneminde
“bilinçsiz takviye kullanımı”,
“kalori alımının dengesizliği”,
“tek bir besine ilaç muamelesi uygulamak”,
” uzun dönem hareketsiz kalmak” gibi yapılan beslenme hatalarını açıklayan Demir, bunların sonucunda oluşan bağışıklık sorunlarını iletti.
Kişilerin kendilerine uygun doğru tabak modelini nasıl oluşturacaklarını açıklayan Demir, besin desteklerine yönelik yapılmış çalışmalarla birlikte ayrıntılı bilgiler paylaştı. Sunumunun ardından Demir’in öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla etkinlik sona erdi.