Bölüm Başkanının Mesajı
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, hareket bozukluğuna yol açan her türlü doğumsal veya sonradan ortaya çıkan bozukluklarda, fiziksel disfonksiyonları olan bireylerin yeniden topluma kazandırılmasında, sağlıklı bireyler için koruyucu sağlık hizmetlerinde ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan ve fizyoterapistler tarafından uygulanan bir bilim dalıdır. Fizyoterapistler mesleklerini icra ederken, bilimsel bilgilerinin ve yeteneklerinin yanı sıra fiziksel beden gücünü ve motor becerilerini uygun ve yeterli bir şekilde kullanmak durumundadırlar. Dünyada fizyoterapistlik mesleğinin tarihçesi oldukça eskidir. Modern fizyoterapinin temelleri, 19. yüzyılın sonlarına doğru, küresel ölçekte etkiye sahip olaylar sonucunda atılmıştır. Günümüzde yeni teknolojilerin geliştirilmesi, inovasyonun ve sağlık politikalarının evrilmesiyle, sağlık hizmetlerinin perspektifi de sürekli olarak değişmektedir. Değişmeyen, “insanlık” için yapılabilecekleri iyileştirme arzusudur. İnsan hak ve özgürlükleri temelinde fırsat eşitliği, sosyal adalet, sosyal güvenlik gibi kavramların, toplumdaki sosyal sorunların oluşturduğu dezavantajlı gruplar ile toplumsal entegrasyonunu sağlamak, dezavantajlı bireyleri iş gücü piyasasına kazandırmak, yaşam kalitelerini artırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak gibi sürdürülebilir yaşam için bir dizi önlem ve eylemleri gerçekleştirmek bu arzuların bazılarına örnek verilebilir.
Sağladığımız özen, kalite ve standartlara olan bağlılığımız ile gelecekteki meslektaşlarımıza lisans eğitimi ile kazandırdığımız “mesleki farkındalık” topluma faydalı meslek profesyonellerinin yetiştirilmesi bakımından yol gösterici niteliktedir. Öğrencilerimizde mesleki duyarlılığın oluşmasını ve mezunlarımızın içinde bulunduğu toplulukta kimseyi geride bırakmamak gibi sürdürülerebilir yaşam bilincine sahip olmalarını önemsiyoruz.
Lisans düzeyinde güçlü bir akademik kadro eşliğinde sunduğumuz 4 yıllık eğitim programı ile mesleğimizin bütün toplumu olumlu yönde etkileyecek hedeflerine ulaşmasını sağlamak adına ilham veren, çok boyutlu, meraklı, araştırmacı, analitik ve eleştirel düşünebilen, sorumluluk sahibi, özerk, adil, eşit, hoşgörü sahibi, işbirlikçi çalışma becerilerine sahip, öz-yansıtma yapabilen, milli ve evrensel değerleri özümsemiş, bireysel farklılıklara karşı saygılı meslektaşlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Dr. Öğr. Üyesi Gülşah KONAKOĞLU