"Sağlıklı geleceğin inşasında sağlıklı çocuklar ve onların yetiştirilmesinde çocuk gelişimciler vazgeçilmezdir."
İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
Çocuk Gelişimi Bölüm Tanıtım Broşürüne ulaşmak için tıklayınız.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR:
-
Çocuk Gelişimi bölümünün amacı nedir?
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan ergenlik dönemine kadar olan süreçte çocukların fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bölüm, çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar.
-
Çocuk Gelişimci kimdir?
Çocuk Gelişimci, 0-18 yaş aralığındaki tüm çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişim süreçlerini izleyen ve destekleyen, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu sağlık lisansiyeri olan uzman kişidir. Çocuk gelişimciler, çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri için gerekli olan bilgi, beceri ve destek hizmetlerini sağlar.Çocuk Gelişimciler:
-
Çocukların fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini anlayıp desteklerler,
-
Gelişimsel evreleri ve bu evrelere uygun ihtiyaçları tanımlarlar,
-
Gelişimsel gecikmeleri tespit ederek bu alanlara uygun müdahale programı hazırlarlar,
-
Çocukların büyüme ve gelişme süreçlerinde sağlıklı ve güvenli bir çevre sağlarlar,
-
Özel gereksinimleri olan çocuklara uygun eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunarlar,
-
Çocuk istismarı, ihmali ve travma gibi durumlara karşı koruyucu önlemler alırlar.
-
Çocuk Gelişimi bölümü kaç yıllık?
Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık bir lisans programıdır.
-
Çocuk Gelişimi mezunları öğretmenlik yapabilir mi, çalışma alanları nelerdir?
Çocuk Gelişimciler, üniversitenin 3. sınıf ve 4. sınıfta Formasyon Eğitimi alarak mezun olduktan sonra özel anaokullarında öğretmenlik yapabilirler. Devlet Okulları için KPSS sınavlarında genel kültür, genel yetenek, alan ve eğitim bilimleri sınavlarında başarılı olup P121 puan türünden atanarak devlet okullarında öğretmenlik yapabilir.
Ayrıca mezunlarımız, anaokulları ve kreşlerde öğretmen, danışman, yönetici olarak; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi olarak; hastanelerde çocuk gelişimi ve eğitimi konularında danışmanlık veren Çocuk Gelişimci olarak ve STK ve kamu kurumlarında Çocuk Gelişimci ünvanı ile çalışabilirler.
-
ÇAP ve ERASMUS+ olanağı var mı?
Anadal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.90 olan ve bulunduğu lisans veya ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrencilerimiz ücretsiz olarak ikinci anadal programına başlayabilirler, ÇAP programını başarıyla bitiren öğrencilerimiz iki lisans diploması ile mezun olurlar.
Öğrencilerimiz, Erasmus+ programı ile anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanabilirler.