Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Türkçe Bölümü 1. Sınıf Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


06.10.2022 tarihinde 13:00-14:00 saatleri arasında B blok, 026 nolu salonda Bölüm Bakanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN tarafından Çocuk Gelişimi Türkçe Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Oryantasyon Toplantısı, Dekan Yardımcımız Abdullah Yüksel BARUT’un katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Okulumuzun elde ettiği başarılarla sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN, 2022 Dünya Etki Sıralamasında, Kaliteli eğitim-(SDG4) kategorisinde, Dünyada 16., Türkiye’de 1. sırada, Gelişen Avrupa ve Orta Asya Üniversitelerinin sıralandığı QS University Rankıngs EECA 2022 sıralamasında ilk 350 üniversite arasında olduğumuza, makale başına atıf kategorisinde 37’nci, uluslararası akademisyen kategorisinde ise ilk 60 üniversite arasında olduğumuzu, SCIMAGO 2022 Çevre Bilimleri ve Mühendislik alanlarında Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında olduğumuza, Türkiye’nin en fazla patent başvurusuna sahip üniversitesi olduğumuzu vurgulamıştır. ELKİN, 2017 yılında oyuncak patenti çıkaran mezunumuza ve şimdilerde okulumuz araştırma görevlisi Hatice Zelal BİNGÖL’ e söz vermiştir. Oyun ve Oyun Materyalleri dersi kapsamında, çocukların el-göz koordinasyonunu, küçük kas motor becerisini desteklemeye yönelik tasarladığı oyuncağa Dekan Yardımcımız Doç. Dr. S. Arda ÖZTÜRKCAN’ın yönlendirmesiyle patent çıkardıklarını söyleyen BİNGÖL, yerli üretim eğitici oyuncak alanında açık olduğunu dile getirerek, öğrencileri yeni fikirlere ve patent çıkarmaya yönlendirmiştir.

65 uluslararası akredite edilmiş programıyla Türkiye’de en fazla uluslararası akreditasyona sahip yükseköğretim kurumu olduğumuza dikkat çeken ELKİN, Çocuk Gelişimi Türkçe ve İngilizce bölümlerinin de akreditasyona sahip olduğunu belirtmiştir.

1eÇocuk Gelişiminin görev tanımı, çalışma olanaklarına değinen ELKİN, lisans programının amacının, 0-18 yaş normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan, korunmaya muhtaç ve risk altındaki çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimci’ lerini yetiştirmek olduğunu söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Bültenine ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi’ne (IGUSABDER) dikkat çeken ELKİN, öğrencileri "igu_sbf" instagram hesabımızı da takip etmeye teşvik etmiştir.

ELKİN, İstanbul Gelişim Üniversitesi, eğitim-öğretim süresince başarılı öğrencilerimizi, başarı bursu ile ödüllendirildiğini, dünya çapında, yenilikçi ve girişimci yaklaşıma uygun projeler gerçekleştiren öğrencilerimize AR-GE Teşvik Bursu verildiğini, üniversiteye geçiş için hazırlanan öğrencilere kendi başarı kriterlerini oluşturma fırsatı sunan, eğitim görmek isteyen yetenekli öğrencileri destekleyen bir proje olduğunu, öğrencilerin yeteneklerini, kişisel başarılarını, geliştirilmeye açık olduğu alanları değerlendirip, öğrencilere come to gelişim “özel burs” tanımlandığına değinmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin beş farkındalığına değinen ELKİN, Mütevelli Heyeti tarafından mezuniyet sonrasında kendi işyerlerini kuran mezunların ofis mobilyaları karşıladığını, türkçe bölüm okuyan lisans ve önlisans öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirmeleri için istedikleri herhangi bir yabancı dil kursuna gidip kurs bitiminde YDS veya YÖKDİL sınavına girerek en az 70 puan aldıklarında gitmiş oldukları kursa ödemiş olduğu ücret Üniversitemiz tarafından karşılandığını, yurt dışına dil eğitimi için kendi imkanları ile gidecek olan öğrencilerin gidiş – dönüş uçak biletleri İGÜ tarafından karşılandığını, Çift Anadal Programı (ÇAP), öğrencilerin anadal lisans/önlisans programına bilim alanı bakımından yakın olan başka bir bölümün/programın lisans/önlisans diplomasını almalarını sağlayan ikinci lisans diploma programı fırsatı sunduğunu söylemiştir.

Tezli-Tezsiz yüksek lisans programlarına değinen ELKİN, öğrencilere lisans programından sonra da akademik kariyerlerine devam edebileceklerini belirtmişti. Tüm akademik eğitimin yanında etik kurallarına da dikkat çeken ELKİN, öğrencileri Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Disiplin Yönetmeliğini okumaya yönlendirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için güzel temenniler de bulunan ELKİN konuşmasına son verdi.

1bSözlerine İstanbul’un Kurtuluşu ile başlayan Dekan Yardımcımız Abdullah Yüksel BARUT, günün anlam ve önemine dikkat çekti. Öğrencilere okulun fırsatlarından yararlanmaları için cesaretlendiren BARUT, öğrencilere genel akademik ortalamalarını yüksek tutarak üstten ders alma haklarını kullanarak okulu üç buçuk yılda bitirebileceğini söyledi. BARUT, Çocuk Gelişiminin önemini vurgulayarak, çocuk yetiştirmede çevrenin etkisine değindi. Toplantı öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.