30.04.2024 tarihinde saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri katılmış olup; Etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN’in konuşması ile başladı. Elkin artık materyal, sürdürülebilirlik ve sağlık konularına değinip sözü etkinliğin uygulayıcısı Öğr. Gör. Bedriye Çelik Kanca’ya bıraktı.
Çelik Kanca; özellikle çocuk gelişimcilerin derslerde herhangi bir gelişimsel değerlendirme aracının eğitimini almadıklarını ve alana çıktıklarında oldukça zorlandıklarını belirtti. Ancak çocuk gelişimciler olarak değerlendirme aracı eğitimi almamalarına rağmen derslerde oyun ve resimli çocuk kitaplarıyla ilgili oldukça donanımlı eğitimler aldıklarını da ekledi. Bir gelişimsel değerlendirme aracı eğitimi alana kadarki sürede resimli çocuk kitaplarının ve oyunun çocukları tanımada ve değerlendirme oldukça önemli iki unsur olduğunu belirtti. Yanı sıra ailelere öneri verirken ailenin sosyoekonomik seviyesinin de baz alınması gerektiğini önerilerin bu doğrultuda verilmesi gerektiğini de ekledi. Bu sebeple ailenin eğer önerilen oyuncağı alacak bütçesi yok ise ona sürdürülebilir öneriler vermenin önemli olduğunu bu doğrultuda artık materyallerin oldukça değerli olduğunu ekledi.
Atölyeye katılan öğrenciler Çelik Kanca’nın getirmiş olduğu artık materyallerle belirli yönergelerle birlikte var olmayan bir nesne, bitki, hayvan ve oyuncak tasarladılar. Öğrenciler bu atölyenin yaratıcı düşünme becerilerini, hayal güçlerini desteklemenin yanı sıra empati becerilerini de desteklediklerini belirtti.