Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kutlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Türkçe-İngilizce Bölümü Akademik personelleri ve öğrencilerin katkılarıyla 20 Mayıs, 10.00-15.00 saatleri arasında E Blok Tusi Konferans Salonu’nda “20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Gününü Kutluyoruz” isimli etkinlik gerçekleştirilmiştir.


Etkinlik, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Buse KERİGAN’ın moderatörlüğüyle, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'yla başlamıştır. Açılış konuşmasını Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN yapmıştır. ELKİN Çocuk Gelişimi Günü’nün anlam ve önemini, bölümün çalışma alanlarını ve olanaklarından söz etmiştir. Elkin’in konuşmasından sonra konuşmalarını yapmak üzere sahneye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT davet edilmiştir.

aBARUT, çocukların eğitimi ve gelişimi ile yakından ilgilenen Çocuk Gelişimciler yetiştiren Çocuk Gelişimi Bölümü’nün ülkemizin geleceği açısından önemini vurgulamıştır. Çocukların toplumumuzun yapıtaşları olduğunu belirttiği konuşmasının ardından Prof. Dr. William MOSIER günün anlam ve önemine katkıda bulunarak çocuk gelişimcilerin çalışma alanlarından bahsetmiştir. Kendi deneyimlerini de aktaran MOSIER, alanda lisansüstü eğitim alarak uzmanlaşmanın önemini aktarmıştır. Ardından Prof. Dr. Makbule Meziyet ARI video konferans yoluyla bağlanarak günün anlam ve öneminden, bölümün çalışma olanaklarından bahsetmiştir.

Prof. Dr. Makbule Meziyet ARI’nın konuşmasının ardından Öğr. Gör. Buse KERİGAN, yaratıcı drama atölyesi yapmıştır. “İnsan Tombalası” oyunuyla birbirlerini tanıyan ve eğlenen katılımcılarla daha sonra bilgi yarışması yapılmıştır. Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK KANCA ve Öğr. Gör. Buse KERİGAN, bilgi yarışmasının sorularını doğru cevaplayan katılımcılara önceden hazırlanarak fakülte binasında gizli yerlere bırakılan hediyeleri bulabilmeleri için şifreler vermiştir. Bilgi yarışmasının ardından ise Prof. Dr. Nefise Semra ERKAN Çocuk Gelişimi Bölümü’nün tarihçesini ve önemini anlattığı konuşmasını yapmıştır. ERKAN’a konuşmasının ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yüksel tarafından plaketi takdim edilmiştir.

Prof. Dr. Semra ERKAN’ın ardından Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK KANCA, “Çocuk Kitaplarını Neden Okumalıyız?” başlıklı konuşmasını yapmıştır. Konuşmasında neden çocuk gelişimci olmayı seçtiğinden ve akademisyen olma yolunda kariyer sürecinden bahseden ÇELİK KANCA, katılımcılara Çocuk Gelişimi Bölümü’nün ve günün önemini anlatmıştır. Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK KANCA’nın ardından Arş. Gör. Hatice Zelal BİNGÖL “Oyuncak ve Çocuk” başlıklı konuşmasını yapmıştır. Katılımcılara çocuk oyuncaklarını seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, bir oyuncakta olması gerekenlerden, oyuncağın çocuk gelişimine katkılarından, eğitici materyal tasarımından bahseden BİNGÖL, tasarladığı oyuncağın patent sürecini ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktarmıştır. BİNGÖL’ün konuşmasından sonra Arş. Gör. Rabia Ceren ATEŞ, “Özel Eğitimde Çocuk Gelişimci Olmak” başlıklı konuşmasını yaparak çocuk gelişimcilerin özel eğitim kurumlarındaki çalışma şartlarını ve özel gereksinimi olan çocuklarla çalışma deneyimlerini aktarmıştır. ATEŞ’ten sonra ise Arş. Gör. Şebnem ÇELİK, “Çocuklarla Etkili İletişim” başlıklı konuşmasını yapmıştır. ÇELİK, çocuklarla çalışan uzmanların çocuklarla iletişime geçerken bilmesi ve uygulaması gereken iletişim yöntemlerinden ve iletişimi engelleyen unsurlardan bahsetmiştir.

Alandaki deneyimlerini aktaran bölüm akademik personellerin konuşmalarının ardından konuşmacılara Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN ve Prof. Dr. Semra ERKAN tarafından plaketleri takdim edilmiştir.  
çg