Etkinlikte, farklı bölümlerden öğrencilerin disiplinlerarası katkılarına yer verilirken, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri Canan Culha, Begüm Tonyalı ve Zeynep Demir, “Beslenmenin ve Yaşamın Ütopyası” başlıklı sunumlarıyla dikkat çekti. Vivantia adlı hayalî bir kent modeli üzerinden sürdürülebilir beslenme sistemleri, kişiselleştirilmiş yapay zekâ çözümleri ve toplumsal kapsayıcılık gibi birçok yenilikçi unsurun ele alındığı sunum, geleceğe dair umut veren bir bakış açısı sundu.
Sunumun dikkat çeken bir diğer yönü ise toplumsal kapsayıcılık vurgusuydu. Vivantia’da çocuklar, yaşlı bireyler ve özel gereksinimli gruplar için geliştirilen özel sistemler sayesinde; görme engellilere uygun Braille menülerden, duyusal rehberli yemek tasarımlarına, akıllı beslenme bilekliklerinden aile içi etkileşimi artıran yemek atölyelerine kadar birçok detay sunuldu. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeye erişimin lüks değil, herkes için temel bir hak olduğu fikri öne çıkarıldı.