Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce)








 ‘’Diet Meal Delivery Services”


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik İngilizce Bölümü tarafından 4 Haziran 2021 Cuma günü 20.00 saatinde Google Meet üzerinden ‘‘Diet Meal Delivery Services’’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Konuşmacı olarak Uzm. Dyt. Doğa Peksever katıldı.


Uzm. Dyt. Doğa Peksever’in katılımıyla “Diet Meal Delivery Services” etkinliği 04.06.2021 Cuma günü saat 20:00’da Google Meet üzerinden gerçekleştirildi. Peksever konuşmasına günlük diyet yemek servisinin tanımını ve sistemin nasıl çalıştığını açıklayara, “Günlük diyet yemek servisi, sağlıklı beslenmek isteyen kişilere günlük tüketecekleri yiyeceklerin ulaştırılmasıdır. Kişiler bizimle telefon ya da internet üzerinden iletişime geçiyorlar ve yine telefonla ya da yüz yüze yapılan diyetisyen değerlendirmesi sonrasında ihtiyaçları doğrultusunda diyetisyen tarafından bir liste hazırlanıyor. Bu liste mutfağa iletiliyor ve günlük tüketilmesi gereken yiyecekler hazırlanıp bu hizmeti alan kişilerin kapılarına bırakılıyor.” İfadesi ile başladı. Alınan tıbbi tedaviler nedeniyle bu hizmetten faydalanamayacak olan hasta gruplarını önemle vurgulayan Peksever, sonrasında bu hizmetten faydalanabilecek gruplara, bu gruplara özel diyet programlarına ve bu programların içeriklerine değindi.

Bu hizmet ağında, hem mutfak basamağında hem de poliklinik basamağında diyetisyenin rolünün önemini vurgulayan Peksever sözlerine “Diyetisyenin mutfakta; menü planlama, standart yemek tarifi geliştirme, gıdanın alımı, depolanması, hazırlanması, pişirilmesi ve paketlenmesi basamaklarını kontrol etme, hijyen ve gıda güvenliğini denetleme, atık denetimi, mutfak organizasyonu ve yönetimi gibi görevleri var. Poliklinik kısmında ise diyetisyen; kişilerle görüşme, diyet listelerini planlama ve sonrasında da kişilerin takibini yapmaktan sorumludur.” şeklinde devam etti. Diyetisyenin tüm görevlerine ayrı ayrı değinen ve diyetisyenin önemini vurgulayan Peksever, bir haftalık menü örneği üzerinden menü planlama ilkelerini pekiştirdi. Sonrasında katılımcıların da aktif olarak katılımı ile hatalı planlanmış menü örneklerinde hatalar bulundu ve menüler üzerinde iyileştirmeler yapıldı.

Etkinlik sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. Tüm katılımcılara ve Uzm. Dyt. Doğa Peksever’e teşekkürlerle etkinlik sonlandırıldı.