AHPGS(Accreditation Agency in Health and Social Sciences)
18 Aralık 2024 Çarşamba
Bir Fincan Çayın Hikayesi: 15 Aralık Dünya Çay Günü
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Arş. Gör. Gizem Uzlu Dolanbay, Dünya Çay Günü’nün önemi ve çayın sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgiler paylaştı.
Dünya Çay Günü, çay üreticilerinin, işçilerinin ve tüketicilerinin çay endüstrisine katkılarını kutlamak, sürdürülebilir çay üretimi konusundaki farkındalığı artırmak ve çayın kültürel değerini vurgulamak amacıyla her yıl 15 Aralık’ta kutlanmaktadır. Çay, sadece bir içecek değil; tarih boyunca sosyal bağları güçlendiren, sağlık açısından faydalar sunan ve ekonomik bir değer taşıyan bir miras olarak kabul edilmiştir.