Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Perfüzyon








 Kesme tahtası temizliği iyi yapılmazsa Salmonella ve Koli bakterilerine sebep olabilir!


Mutfakta en çok kullanılan araçlardan biri de şüphesiz kesme tahtaları. Cam, plastik, polietilen ve ahşap kesme tahtası gibi birçok çeşidi bulunan bu mutfak malzemesinin, özellikle restoranlarda kullanılırken nasıl temizlendiği konusu akıllarda soru işareti bırakıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Doğan ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in 20 esnaf lokantası mutfağındaki kesme tahtası üzerinden aldıkları numuneler, şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Murat Doğan, kesme tahtasının temizliği iyi yapılmazsa Salmonella ve Koli bakterilerine sebep olabileceğini belirtti.


Haberin devamı için tıklayınız.