Çocuk Gelişimi

II. PDR Günleri’nde Yaratıcı Drama Atölyesi Yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan II. PDR Günleri’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Buse KERİGAN “Yaratıcı Drama Atölyesi” gerçekleştirdi.

aaMilli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışman olarak görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen KERİGAN, atölyesine yaratıcı dramanın tanımından başlayarak giriş yaptı. Yaratıcı drama hakkında kısa bir tanım yapıldıktan sonra bugün gerçekleştirilecek olan atölyenin 3 aşamadan oluştuğunu söyleyerek grubun tanışması için tanışma ve ısınma oyunlarına geçildi. Tanışma oyunları kapsamında; “Sen Kimsin”, “Beş Parmak”, “Tuvalet Rulosu” ve “İnsan Tombalası” oyunları oynandı. Oyunlar ile grubun birbiriyle tanışma ve iletişim kurma süreci tamamlandıktan sonra yaratıcı dramanın 2.basamağı olan canlandırma kısmı hakkı bilgi verildi. Bu aşamada ise grubun dikkat süresini arttırmak ve iletişim becerilerini desteklemek adına; “Bilinç Koridoru“, “Sırt Sırta” ve “Karışık Salata” isimli oyunlar oynandı.

Yaratıcı dramanın son basamağı olan değerlendirme kısmında bilgi aktarıldıktan sonra; “Ne Hissediyorsun?” oyunu oynanarak hem günün hem de yaratıcı drama sürecinin değerlendirilmesi yapıldı.

Yaratıcı drama hakkında bilgiler aktarıldıktan sonra rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında kullanılmakta olan Psikodrama hakkında bilgiler verilerek oyun örnekleri ile oturum sonlandırıldı.

ıı