Beslenme ve Diyetetik

Etkinlikten Kongreye!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Türkçe ve İngilizce Bölümlerinin Beylikdüzü Belediyesi iş birliği ile 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu ‘'Sağlıklı Yaşayalım, Obeziteden Korunalım' etkinliği katılımcılarına ait veriler Trakya Üniversiteler Birliği V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresinde sözlü bildiri olarak sunuldu.

Avrupa Obezite Haftası kapsamında, obezite farkındalığını arttırmak için İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Türkçe ve İngilizce Bölümleri ve Beylikdüzü Belediyesi'nin iş birliği ile 24 Mayıs 2022 tarihinde halka açık gerçekleşen “Sağlıklı Yaşayalım, Obeziteden Korunalım” etkinliği bulguları, bu yıl beşincisi düzenlenen Sağlık Bilimleri Kongresinde sözlü bildiri olarak sunuldu. Çevre halkının detaylı vücut  kompozisyonu analizi, beslenme durumu ve fiziksel aktivite değerlendirmesinin yapıldığı etkinlikteki veriler başta Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut olmak üzere Öğr. Gör. Eda Merve Kurtuluş, Öğr. Gör. Münevver Başak Onat, Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim ve Arş. Gör. Gizem Uzlu Dolanbay tarafından Investigation of The Relationship Between Anthropometric Measurements and Body Fat Ratio and Reasons for Exercise Orientation: A Cross-Sectional Study” başlıklı sözlü bildiriye dönüştürülerek sunulmuştur.