Sosyal Hizmet

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği

25 Kasım 2021 tarihinde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

25 Kasım 2021 günü SBF Sosyal Hizmet Bölümü ve İİSBF Psikoloji Bölümü işbirliği ile "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği" başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Online olarak gerçekleştirilen etkinliğe başta Sosyal Hizmet ve Psikoloji öğrencileri olmak üzere birçok öğretim elemanı katılım sağladı.

Kadına yönelik şiddet alanında anlamlı bir farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve Dr. Öğr. Üyesi Filiz Arzu YALIN’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Esra SAVAŞ “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Psikolojik Yaklaşımlar” konusunu ele alarak fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet, şiddet olgusunun görünürlüğü, şiddeti oluşturan etmenler, şiddetle mücadelede alınabilecek önlemler konularının altını çizdi.

Prof. Dr. İsmet Galip YOLCUOĞLU ise “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Sosyal Hizmetin Rolü” konusunu ele alarak, aile içi şiddet vakalarının çözümlemesi, şiddetin yaşandığı aile tipleri ve atanan roller, şiddetle etkin mücadelede alınabilecek makro tedbirlerle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

25 kasım