Hemşirelik

“Pandemi Döneminde Bağışıklık Sistemimizi Destekleyecek Beslenme Önerileri” Etkinliği Gerçekleşti

Hemşire Diyetisyen Büşra Demir’in pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve sağlıklı beslenme önerilerine yönelik bilgilendirmelerini içeren etkinlik 6 Ocak 2021 tarihinde online olarak gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Kulübü tarafından hazırlanan etkinlik, Hemşirelik Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman’ın açılış konuşması ile başladı. Hemşirelik (Türkçe) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü ve Hemşirelik (Türkçe) Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç katılımcılara ve konuşmacı Hem. Dyt. Büşra Demir’e güzel dileklerini iletti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olan Büşra DEMİR “İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’ne tam burslu olarak yerleştim. Okulumuzdaki Çift Anadal (ÇAP) imkanlarından yararlanarak 2. yılımdan itibaren Beslenme ve Diyetetik Bölümünde de eğitim görmeye başladım.” dedi. Her iki bölümden de başarı ile mezun olan DEMİR özgeçmişi ile ilgili bilgiler paylaştı.

“İstanbul Gelişim Üniversitesi’ndeki eğitim hayatım boyunca çok keyifli bir süreç geçirdim. Bu süreç içerisinde oldukça önemli ve güzel deneyimler kazandım. Sayın hocalarımın tüm bu kazanımlarımda oldukça büyük katkıları olmuştur.” diyerek devam eden DEMİR mesleki deneyimlerine yönelik bilgiler paylaştı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde mezun olmasının ardından Hemşire olarak göreve başlayan Demir sonrasında Diyetisyenlik alanına geçişiyle ilgili bilgiler verdi. Mesleki yaşamına Diyetisyen olarak devam eden Demir “Hemşirelik veya Beslenme ve Diyetetik alanı, her ikisi için de eğitime, teorik bilgiye oldukça önem verilmelidir. Öğrenciler yenilikleri takip etmeli, kendilerini geliştirmeli ve uygulamalara önem vermelidir.” dedi. Beslenme ve Diyetetik alanında Yüksek Lisans eğitimine devam eden Demir, özellikle obezite, sporcu beslenmesi ve çocuk beslenmesi gibi alanlarda yoğunlaştığını iletti. Aynı zamanda pilates eğitim eğitmenliği sertifikası da alan Demir egzersiz ve sağlıklı beslenme arasındaki uyumun önemine değindi.

Demir paylaştığı sunumunda “Sağlıklı Beslenme”, “Pandemi Döneminde Sık Yapılan Beslenme Hataları”, “Günümüz Koşullarına Uygun En Doğru Beslenme Şekilleri”, “Doğru Tabak Modeli”, “Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Öneriler” ve “Beslenme Takviyeleri” başlıklarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Sağlıklı beslenme – yeterli ve dengeli beslenme kavramlarını açıklayan Demir, sağlıklı beslenme kurallarını paylaştı. Pandemi döneminde “bilinçsiz takviye kullanımı”, “kalori alımının dengesizliği”, “tek bir besine ilaç muamelesi uygulamak”,” uzun dönem hareketsiz kalmak” gibi yapılan beslenme hatalarını açıklayan Demir, bunların sonucunda oluşan bağışıklık sorunlarını iletti.

Kişilerin kendilerine uygun doğru tabak modelini nasıl oluşturacaklarını açıklayan Demir, besin desteklerine yönelik yapılmış çalışmalarla birlikte ayrıntılı bilgiler paylaştı. Sunumunun ardından Demir’in öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla etkinlik sona erdi.