Hemşirelik

Üniversite Öğrencileri İçin Plastik Cerrahinin Temelleri

Hemşirelik (İngilizce) Bölümü ve Hemşirelik Kulübü tarafından düzenlenen “Plastic Surgery Essentials for College Students” adlı konferans, 23 Mayıs 2022’de gerçekleşti.

Konferansta Hemşirelik (İngilizce) Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan BÜYÜKDOĞAN mesleki ve klinik deneyimleri doğrultusunda konuşmasını gerçekleştirdi. BÜYÜKDOĞAN, plastik cerrahinin tarihi ve uygulama alanlarını açıkladı. Konferansta estetik ve rekonstrüktif cerrahinin ayrımına değinilerek vücudun şeklini ve işlevini kaybeden bölümlerinin işlevini yeniden kazanması için uygulanan rekonstrüktif cerrahinin örnekleri öğrencilerle paylaşıldı.

İngilizce olarak yapılan konferansa İstanbul Gelişim Üniversitesi uluslararası öğrencilerinin katılımının yoğunlukta olması dikkat çekti. BÜYÜKDOĞAN’ın, öğrencilerle interaktif bir şekilde gerçekleştirdiği sunumu oldukça büyük beğeni topladı.

Etkinlik bitiminde, öğrencilerin günümüz revaçta tıp alanlarından biri olan plastik cerrahi uygulamaları ile ilgili soruları yanıtlandı. Hemşirelik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda KARAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Hasan BÜYÜKDOĞAN’a plaketini teslim etti. Dilek ve temenniler eşliğinde konferans sonlandırıldı.