Hemşirelik

12 Mayıs Hemşireler Günü Etkinliği Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik (Türkçe – İngilizce) Bölümleri ve Hemşirelik Kulübü'nün düzenlediği “12 Mayıs Hemşireler Günü” konulu etkinliği 12 Mayıs 2022 saat 10:00'da J Blok Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hemşirelik (Türkçe) Bölümü Öğr. Gör. A. Mücella SOYDAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT (İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı) ve Doç. Dr. Handan ALAN’ın konuşmalarıyla devam etti. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde gerçekleşen etkinliğe Hemşirelik (İngilizce) Bölümü öğrencileri Oğuzhan Bilen ve Arman Erdoğan İngilizce çevirileriyle katkı sağladı.

ALAN, sunumunda Covid-19 pandemi sürecinde ön saflarda mücadele eden ve bu süreçte mesleki öneminin bir kez daha hatırlandığı hemşirelerin bakım verici rollerinin yanı sıra eğitici, rehber, danışman, karar verici, yönetici, koordinatör, insanı anlama, zaman ve enerji yönetimi becerileri gibi çağdaş rollerinden de bahsetti. ICN’in Uluslararası Hemşireler Günü için belirlediği “Hemşireler: Öncü Bir Ses – Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin” teması öğrenciler ile interaktif olarak tartışıldı.

Etkinliğin devamında Hemşirelik öğrencileri arasında düzenlenen “Sağlık Eğitimi Materyalleri Geliştirme Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. Oluşturdukları maketler doğrultusunda jüri tarafından belirlenen birinci, ikinci ve üçüncü kazananlara plaketleri verildi. “Üreme, Büyüme ve Gelişme” temasıyla yarışmaya katılan Hemşirelik (Türkçe) Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Semanur KULA yarışmanın kazananı oldu. “Kalbin Yapısı”nı görselleştiren Hemşirelik (İngilizce) Bölümü 1. sınıf öğrencisi Haseena NOOR ise yarışmanın ikincisi oldu. “Dolaşım Sistemi”ni gösteren üç boyutlu mankeniyle büyük beğeni toplayan Hemşirelik (Türkçe) Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mazhar OKAN ise yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Hemşirelik Kulübü danışmanı, aynı zamanda Hemşirelik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda KARAMAN, yarışmaya katılım gösteren diğer öğrencilere de dilek ve temenniler eşliğinde hediyelerini sundu.

Etkinlik bitiminde İstanbul Gelişim Üniversitesi müzik grubu Grup Agah sahne aldı. Müzik kulübünün destekleriyle gerçekleşen konser sonrası etkinlik sona erdi.

12mayısetkinlikafiş