Ergoterapi

“Suyun Terapötik Olarak Kullanımı: Aquaterapi” konulu etkinlik düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından Ergoterapist ve Aquaterapist Ceren AYVALI’nın katılımıyla “Suyun Terapötik Olarak Kullanımı: Aquaterapi” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından 31 Mart 2022 tarihinde “Suyun Terapötik Olarak Kullanımı: Aquaterapi” konulu online etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ergoterapist ve Aquaterapist Ceren AYVALI, aquaterapinin insan vücuduna etkisi ve ergoterapideki önemi hakkında genel bilgileri öğrenciler ile paylaştı.

Ceren AYVALI sunumunda şunlara değindi: “Aquaterapi suyun fiziksel özelliklerinden faydalanarak hastalıkların ve fonksiyonel kayıpların tedavi edilmesi yöntemidir. Su fizik tedavide tedavi amacıyla kullanılan en eski yöntemlerden biridir.  Suyu ısı ve hidrostatik özelliklerinden faydalanılır. Suyun kaldırma kuvvetinin yardımıyla vücudun taşıdığı yük azalır, normalde yapılamayan ya da yaparken çok fazla ağrıya sebep olan hareketlerin yapabilmesi mümkün olur.” .

Sunum sonunda öğrenciler Ergoterapist ve Aquaterapist Ceren AYVALI ile ergoterapistlerin aquaterapi eğitimi alması hakkında tartıştı.
Ergoterapi bölümü Arş. Gör. Selen AYDÖNER’in misafirimizin yaptığı sunum ve paylaştığı önemli bilgiler için minnettarlığını sunmasıyla etkinlik sona erdi.