Ergoterapi

“Nörogelişimsel Yoga” konulu etkinlik gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından Ergoterapist Ayşenur DEMİR ÖZAN katılımıyla “Nörogelişimsel Yoga” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından 3 Mart 2022 tarihinde “Nörogelişimsel Yoga” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ergoterapist ve Nörogelişimsel Yoga Eğitmeni Ayşenur DEMİR ÖZAN nörogelişimsel yogada insan beyninin ve vücudunun işleyişi ve ergoterapideki önemi hakkında genel bilgileri öğrenciler ile paylaştı.
Nörogelişimsel yoganın diğer yoga bu stillerinden farklı olarak evrensel temellere oturduğu bir yaklaşım sunduğu belirten Erg. Ayşenur DEMİR ÖZAN, egzersiz bilimi, sinirbilim çalışmaları, postürel gelişim prensipleri, duyusal sistemler ve motor kontrol yaklaşımların nörogelişimsel yoganın temellerini oluşturduğundan da bahsetti.

yoga1

Erg. Ayşenur DEMİR ÖZAN “Nörogelişimsel yoga, yoga pratiğinin kadim bütüncül bakış açısının günümüz hareket biliminin evrensel bilimsel prensipleri ile birleştirip, eskiyi yeniyle, gelenekseli modern ile, ezoterik olanı bilimsel ile bağlayarak tamamen yeni ve özgün bir yaklaşım ortaya koymaktadır. Yoganın 21. yüzyıldaki evrimi olarak nörogelişimsel yoga bu nedenle alışılagelinmiş yogadan fazlasıdır.” olarak belirtti.

yoga3

Öğrenciler sunum sonunda Erg. Ayşenur DEMİR ÖZAN ile ergoterapistlerin nörogelişimsel yoga eğitimi alması hakkında tartıştı.
Ergoterapi bölümü Arş. Gör. Selen AYDÖNER’in misafirimize teşekkür belgesini takdim ederek, yaptığı sunum ve paylaştığı önemli bilgiler için minnettarlığını sunmasıyla etkinlik sona erdi.

yoga2