Ergoterapi

Kanser Haftası Paneli

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 29.03.2022 tarihinde “Kanser Haftası Paneli” gerçekleştirildi.

"Kansere Dair Multidisipliner Yaklaşımlar" adıyla farklı disiplinlerin kansere yönelik yaklaşımları ele alındı.  Dr. Öğr. Üyesi Turgay Dağtekin, Öğr. Gör. Mustafa Ferit Akkurt, Öğr. Gör. Çağıl Ertürk, Arş. Gör. Selen Aydöner, Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Tut ve Arş. Gör. Buse Saygın kendi disiplinlerindeki bakış açılarını öğrencilere sundu.

Ergoterapi bölümü Arş. Gör. Selen Aydöner “Kanser ve Ergoterapi” konusundan bahsetti. Kanserin tüm dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından biri olup, kardiyovasküler hastalıklardan sonra ölüme neden olabilen ikinci hastalık olduğuna değindi. Arş. Gör. Selen Aydöner, ergoterapinin kanserli birey için anlamlı olan günlük yaşam aktivitelerine katılım yolu ile bireyin fiziksel ve psikolojik performansını en üst düzeye çıkarabilmek ve sosyal katılım becerisini arttırmayı hedeflediğini vurguladı. Ergoterapistlerin yapılandırılmış ya da yarı yapılandırılmış değerlendirme yöntemleri ile elde ettikleri sonuçlar doğrultusunda bireyin maksimum bağımsızlık ve yaşam kalitesine ulaşabilmesi için kendi becerilerini problem çözme yöntemi ile kompanse ve/veya adapte ederek kuvvet ve mobiliteyi arttrmaya yönelik müdahale programları hazırladığına değindi.

Son olarak öğrencilerin soru-cevaplarıyla ilgili panel sonlandı.