Dil ve Konuşma Terapisi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Sempozyumu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından, 11 Mayıs 2023 tarihinde saat 20.00-23:30 arasında, Prof. Dr. A. Sanem ŞAHLI, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ERYILMAZ CANLI, Öğr. Gör. Seda KETEN, Öğr. Gör. Büşra SAYIR, Arş. Gör. Beyza Aslı BİLSEL ve Aysun ÇALKAYA’nın konuşmacı olarak yer aldığı Engelliler Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Arş. Gör. Azize KÖSEOĞLU’nun yaptığı program yüksek öğrenci katılımı ile başladı. Dil ve konuşma terapisti, odyolog, fizyoterapist, ergoterapist gözünden engelli bireylere yaklaşımlar paylaşıldı.

İlk konuğumuz Prof. Dr. A. Sanem ŞAHLI, “Engelleri Bireyleri Anlamak” başlıklı sunumunu bizlerle paylaştı. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ERYILMAZ CANLI, “Engelli Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi Yaklaşımları”, Öğr. Gör. Seda KETEN “Engelli Bireylerde Odyoloji Yaklaşımları”, Öğr. Gör. Büşra SAYIR “Engelli Bireylerde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yaklaşımları”, Arş. Gör. Beyza Aslı BİLSEL “Engelli Bireylerde Ergoterapi Yaklaşımları” sunumlarını yaptıktan sonra değerli konuğumuz işitme kayıplı Aysun ÇALKAYI’yı tanıdık ve başarı öyküsünü dinledik.

Farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğimiz etkinliğimiz Dil ve Konuşma Terapisi bölüm öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. Güzel sunumları için değerli hocalarımıza, konuğumuz Aysun ÇALKAYA’ya ve katılımları için sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

etkinlik afişi