Çocuk Gelişimi

Teknoloji çocuğun çevresiyle temassızlığına yol açıyor

Teknolojinin kötüye kullanımın çocuklar üzerinde psikolojik, fiziksel, bilişsel ve sosyal alanlarda pek çok olumsuz etkisinin bulunduğunu söyleyen Öğr. Gör. Buse Kerigan, “Dijital teknoloji kullanım alanları çocukların dış mekân oyun alanlarını kullanım sıklığını giderek azaltıyor ve çocuğun çevresi ile temassızlığına yol açıyor.”

“PSİKOLOJİK, FİZİKSEL, BİLİŞSEL VE SOSYAL ALANLARDA OLUMSUZ ETKİSİ VAR”

Her yaş grubundan çocukların hem geleneksel hem de modern teknoloji ile iç içe büyüdüğünü ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Görevlisi Buse Kerigan, “Yapılan araştırmalar son yıllar içerisinde yaygınlaşan bilgisayar, tablet ve telefon gibi modern teknoloji ürünlerinin kullanım oranında artış olduğunu gösteriyor. Bu teknoloji ürünlerinin kullanımı bilinç dâhilinde güvenli, faydalı amaçlar adına ve süre sınırlaması yapılarak kullanıldığında yararlı olurken; denetimsiz-amaçsız ve uzun sürelerle kullanıldığında kötüye kullanımdan söz edilebilir. Teknolojinin kötüye kullanımın çocuklar üzerinde psikolojik, fiziksel, bilişsel ve sosyal alanlarda pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız