Çocuk Gelişimi

SBF Çocuk Gelişimi Bölümü ‘’Madde Bağımlılığı’’ Seminerini Gerçekleştirmiştir

Önemli bir ruh sağlığı sorunu olan bağımlılıklarda madde bağımlılığı konusunda Dr. Öğr. Üyesi Başak Ünübol, İstanbul Gelişim Üniversitesi SBF Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine bir seminer vermiştir.

Seminere İGÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ ve Dekan Yardımcısı Dr. A. Yüksel BARUT da katılım sağlamıştır.

ÜNÜBOL, Bağımlılığın tanımı, bağımlılığın nörofizyolojisi, bağımlılık türleri, bağımlılık döngüsünün ana başlıkları, bağımlılığa zemin hazırlayan risk faktörleri, bağımlılık için bireye ve aileye yönelik korunma yöntemleri, bağımlılık tedavi süreci ve son olarak bağımlılıkta rehabilitasyon konularına değinmiştir.

Bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik bölüm olarak düzenlediğimiz seminerimiz başarılı geçmiş olup değerli katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Etkinlikte moderatör olarak görev alan Çocuk Gelişim Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN de ‘’Bağımlılıkların toplumlar için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturduğunu ve özellikle ergenlikte riskli davranışlar içinde sergilenebileceğini, sigara, alkol ve madde bağımlılıklarının önlenmesinde aile, okul ve toplum tabanlı yapılacak tüm eğitim ve bilgilendirmelerin koruyucu sağlık açısından önemli olduğunu, bu alışkanlıklara hiç başlanmaması için sarf edilmesinin önemli olduğuna’’ değinmiştir.

MADDE