Çocuk Gelişimi

Psikiyatri, Psikoloji, Halk Sağlığı ve Sosyoloji Tematik Alan Grubu toplantısı yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektörlüğü bünyesinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necmettin MARAŞLI önderliğinde kurulmuş olan psikiyatri, psikoloji, halk sağlığı ve sosyoloji tematik alan grubu toplantısı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin başkanlığında yapıldı.

Elkin, tematik alan grubunun oluşturulma nedenleri ve bu tematik alanın yapabileceği bilimsel çalışmalar ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Toplantıda alt gruplar oluşturuldu. Alt grupların birer temsilcisi seçilerek bu temsilcilerin tematik alan başkanlığıyla iletişim içinde olacakları belirtildi.

Tematik alan grupları içerisinde bağımlılık, aile, toplum, göç, dezavantajlı gruplar, eğitim, teknoloji ve ruh sağlığı ve klinik psikoloji alanlarında proje ve bilimsel araştırma yapılması planlanmaktadır. Katılımcıların geri bildirimleri doğrultusunda ihtiyaç duydukları (istatistik vb.) alanlarda eğitimler planlanması da tematik grubun hedefleri içinde yer almaktadır. Tematik alan başkan yardımcısı Dr. Üyesi Talat Sarıkavak da daha önceden Google formla grup üyelerinden toplanılan geri bildirimleri başlıklar halinde katılımcılarla paylaşmıştır. Bir sonraki toplantı tarihi belirlenerek toplantı sonlanmıştır.