Çocuk Gelişimi

II. PDR Günleri’nde Davranışsal Bağımlılıklar Konulu Atölye Gerçekleştirildi

25.04.2024 tarihinde, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışan PDR uzmanlarına “PDR GÜNLERİ” kapsamında Davranışsal Bağımlılıklar konulu atölye gerçekleştirildi.

1aELKİN atölyesine bağımlılıkların tanımından ve bağımlılık örneklerinden bahsederek giriş yaptıktan sonra atölyenin kapsamını anlattı. Davranışsal bağımlılık tanımından giriş yaptıktan sonra PDR uzmanlarına çalıştıkları gruplarda davranışsal bağımlılık örneklerine rastlayıp rastlamadıklarını sorarak davranışsal bağımlılıkların günümüzde sıkça görülen bir problem olduğunun altını çizdi.

Bağımlılıkların doğasından ve bağımlılık döngüsünden bahseden ELKİN, davranışsal bağımlılıklardan olan akıllı telefon bağımlılığı, kumar bağımlılığı, yeme bağımlılığı, oyun ve egzersiz bağımlılığını bilimsel çalışmalardan örnekler vererek anlattı. Bağımlılığa neden olan faktörlerin çok çeşitli olabildiğini ve koruyucu önleyici sağlık hizmetlerinin bağımlılıkların önlenmesinde çok kritik bir rol oynadığını, çocuklarla birebir çalışan PDR uzmanlarına ise büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Son olarak atölye katılımcılarının soruları yanıtlandı ve bağımlılık döngüsünü anlatan el broşürleri katılımcılara dağıtılarak atölye sonlandırıldı.