Çocuk Gelişimi

İGÜ Bağımlılıklarla Mücadele Birimi Seminer Gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıklarla Mücadele Birimi; Gökkuşağı Beylikdüzü Şubesi öğretmenlerine "Ergenlik Dönemi Sorunları Bağımlılıkların Önlenmesi" konulu semineri gerçekleştirdi.

İGÜ Bağımlılıklarla Mücadele Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin konuşmasına bağımlılıkların önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak başlamıştır. Devamında her yaş grubunda olduğu gibi özellikle üniversite öğrencilerinde de bağımlılıklar konusunda bilgilendirmenin, bilinçlendirmenin ve önleme faaliyetlerinin önemli olduğunu ve bu nedenle İGÜ Bağımlılıklarla Mücadele Birimi oluşturduklarını belirtmiştir.

Bu birim çalışmaları kapsamında kurum dışı bir toplum tabanlı eğitim çalışması olarak bugün burada bulunduklarını ve bağımlılıkların önlenmesi konusunda her türlü soru ve sorunları paylaşabileceklerini belirtmiştir. Ardından İGÜ Bağımlılıklarla Mücadele Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Talat Sarıkavak Çocukluk Dönemi ve Ergenlik Dönemi Özelliklerini, öğretmen öğrenci ilişkisini ve bağımlılıklarla ilgili eğitimcilerin hangi noktalara dikkat edecekleri konusunda bilgiler aktarmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Talat Sarıkavak'ın sunumun ardından katılımcıların soruları alınmıştır ve eğitim son bulmuştur.