Çocuk Gelişimi

20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen, Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Talat Sarıkavak, Öğr. Gör. Buse Kerigan, Öğr. Gör. Bedriye Çelik, Arş. Gör. Hatice Zelal Bingöl, Arş. Gör. Kübra Aldırmaz ve bölüm öğrencilerinin katılım sağladığı “20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Gününü İstanbul Oyuncak Müzesinde Kutluyoruz” etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Müze yolculuğu sırasında; Dr. Öğr. Üyesi Talat SARIKAVAK tarafından oyuncakların çocuklar üzerindeki etkilerinden, gelişim alanlarına katkılarından bahsedilmiştir. Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK tarafından “oyun ve oyun materyalleri” dersi kapsamında teorik olarak gördükleri bilgileri bugünkü oyuncak müzesi ziyareti sayesinde pekiştireceklerini belirterek geziye olan katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Sonrasında Öğr. Gör. Buse KERİGAN tarafından da Türkiye’deki oyuncak müzelerinden bahsedilerek, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kuruluşu ve hikayesi hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Haberin devamı için tıklayınız.

oyuncak müzesi