Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet Öğrenci Kulübü Online Etkinlik Düzenledi

Sosyal Hizmet Öğrenci Kulübü 8 Ocak 2021 tarihinde tüm öğrencilerin katılımına açık olan ve Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanlarının da katılım gösterdiği, Sosyal Çalışmacı Dilek Alaz’ın konuk edildiği online seminer etkinliği düzenledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Öğrenci Kulübü Sosyal Hizmet Türkçe ve İngilizce Bölümleri Öğretim Elemanları ve tüm öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlik düzenledi. 8 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen online seminer etkinliğinde Sosyal Çalışmacı Dilek Alaz konuk edildi.

Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yedi yıldır görev yapmakta olan Alaz, “Çocuklarla Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Vaka Örnekleri” adlı etkinlikte, katılımcılara öncelikle ülkemizde korunmaya muhtaç çocuklara yönelik verilen hizmetlerden kısaca bahsetti ve daha sonra Evlat Edindirme ve Koruyucu Aile hizmetleri özelinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Evlat edinmek ve koruyucu aile olmak isteyen kişi ve ailelerin sahip olması gereken özellikler ve şartlar, evlat edindirmenin aşamaları, izleme sürecine ilişkin bilgilerin paylaşımıyla mesleki bilgi ve becerileri, Çocuk Koruma Kanunu ve Medeni Kanunun ilgili maddelerinin paylaşımıyla da konunun yasal boyutunu aktardı. Anlatımını yedi yıldır görev yaptığı evlat edindirme biriminde edindiği mesleki deneyim ve vaka örnekleriyle destekleyen Alaz, etkinliğim son otuz dakikalık bölümünde ise öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Alaz’ın geleceğin sosyal çalışmacı adayı olan öğrencilere tavsiyeleriyle etkinlik sona erdi.

Sosyal Hizmet Öğrenci Kulübü Online Etkinlik