Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencisi Merve Kuzu İstanbul Gelişim Üniversitesini Neden Tercih Ettiğini Açıklıyor

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü (Türkçe) 2. sınıf öğrencisi Merve KUZU, İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni neden tercih ettiğini kaleme aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Türkçe Bölümü öğrencisi Merve KUZU, İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni tercih etme nedenlerini anlatmadan önce sözlerine şu şekilde başladı:

"Öncelikle İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni neden tercih ettiğimi anlatmadan önce bu bölümü kısaca anlatmak doğru olacak. Sosyal hizmet, bütün insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmaları için etkili sosyal değişimleri gerçekleştirebilmeleri amacıyla, insanlara yardım eden bir bilim ve meslektir. Sosyal hizmetin evrensel özü, birey ve toplum sorunsalını tanımlamak, açıklamak ve çözmeye çalışmakla ilgilidir.

Sosyal hizmetin amacı, insanların problem çözme ve baş etme kapasitelerini geliştirmek, insanlara, kaynak, hizmet ve şanslar tanıyan sistemler ile insanları bağlantılandırmak, bu sistemlerin etkili ve insancıl çalışmasını sağlamak, sosyal politikanın geliştirilmesine ve ilerletilmesine katkı vermektir. Sosyal hizmet uzmanları; mesleğin insancıl, demokratik idealler ve insan haklarına dayalı yapısıyla, kendilerini insanların sosyal refahına adamış kişilerdir."

Merve Kuzu, Sosyal Hizmet Bölümünü neden tercih ettiğini şu şekilde açıklamaktadır:

"Ruh sağlığı alanına karşı beslediğim ilgi ve sevginin sayesinde sosyal hizmet bölümüyle tanıştım ve daha sonra sosyal hizmet mesleğinin; toplumun, bireylerin, kurumların sağlığı ve işleyişi için ne denli gerekli olduğunun farkına vardım. Bu farkındalıkla kendimi bu alana yakın gördüğümü anladım ve bu nedenle de sosyal hizmet bölümünü tercih ettim."

Merve Kuzu, Sosyal Hizmet Bölümünü Neden İstanbul Gelişim Üniversitesin'de okumayı tercih ettiğini şu şekilde belirtmektedir:

"İstanbul Gelişim Üniversitesinin İstanbul’da, İstanbul’un güzel ilçelerinden birinde bulunması, özellikle müfredatının çok iyi olması, ders içeriklerinin kaliteli ve alana dair olması ilgimi çeken özelliklerindendi. Ve tabi ki pek çok bölüm gibi sosyal hizmet bölümününde akredite özelliğine sahip olması, Erasmus gibi değişim programlarına imkan vermesi, ücretsiz Çift Anadal ve Yandal imkanı sunması, beni bu üniversiteye çeken başlıca sebeplerdi. Tercih dönemimde kendime çok yakın bulduğum, güzel bir enerji alabildiğim için de tercih listemde İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ilk beş tercihim arasında bulundurdum. Şuan da İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci olarak şunu söyleyebilirim ki çok kaliteli, bilgili ve öğrenciye değer veren, kucak açan hocalarımızın varlığı bizler için çok kıymetli. Ve iyi ki de bu Üniversiteside ve bu bölümde okuyorum."

İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni tercih etme nedenlerine dair açıklamalarda bulunduktan sonra Merve Kuzu, tercih döneminde olanlar için neden İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Sosyal Hizmet Bölümü okunacağına dair şu şekilde açıklamalarda bulundu:

"Şuan da tercih döneminde olan ve kafaları karışık bir halde üniversite arayışında olan arkadaşlarımıza; öğrencisini seven, benimseyen, bir İGÜ’lü olarak mezun olma gururunu yaşatmayı isteyen, İstanbul Gelişim Üniversitesini tercih etmelerini öneririm. Ayrıca ruh sağlığı alanında kendini geliştirmek isteyen, toplumdaki sorunlarla mikro, mezzo, makro düzeyde müdahalelerle başa çıkmayı hedefleyen, her anlamda farkındalık kazanarak dünyaya tüm insanların gözünden bakmayı dileyen, ötekileştiren değil birleştiren olmayı amaç edinen arkadaşlarımıza İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünü tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur. "