Sosyal Hizmet

'Payas Film Atölyesi' çekimleri start aldı

Hatay’ın Payas ilçesinde Belediye ve İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Payas Film Atölyesi’ start aldı. Atölyeye katılan lise öğrencileri, Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin belgesel filmini çekecek.

Atölyede çekimler öncesinde akademisyenler ve öğrenciler, Belediye Başkanı Bekir Altan ile birlikte Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini gezdi. İlçenin ve Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nin tarihi, coğrafi ve stratejik önemini hakkında bilgiler verildi. 3 gün sürecek eğitimlerin ilk gününde katılan lise öğrencilerine senaryodan çekime çeşitli başlıklarda sinema eğitimi verildi. Nursan Anadolu Lisesi ve Payas Anadolu Lisesi'nden gönüllü olarak katılan 35 lise öğrencisi bu eğitimlerde yeteneklerini keşfetme fırsatını bulacak.

Haberin detayına ulaşmak için buraya tıklayınız.