Sosyal Hizmet

Neden İGÜ'de Sosyal Hizmet?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünün tercih edilme nedenleri ele alındı.

Neden İGÜ'de Sosyal Hizmet Bölümü?

Sosyal Hizmet bölümü öncelikle, öğrencilerin insan hakları odaklı bakış açısını kazanmış olarak mezun olmalarını hedeflemektedir. Bölüm öğrencileri, eğitimleri süresince farklı gruplara yönelik sosyal hizmet geliştirme konusunda dersler almakta, mesleki uygulamaya çıkarak teorik bilgiyi uygulamaya geçirme imkânı bulmaktadır. Dönemin ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde güncellenen ders programı ve ders içerikleri, bölüm öğrencilerini yaşadığı mahalle düzleminden kente, ulusal ve uluslararası konjonktürde cereyan eden gelişmelere duyarlı kılmakta, ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmeye davet etmektedir. Bölüm, kentleşme ve çevre sorunları, iklim değişikliği, göç ve mültecilik gibi acil müdahale gerektiren sorunların çözümüne yönelik hizmet üretebilecek nitelikli sosyal hizmet uzmanı gereksinimine cevap verir şekilde mezunlar vermeyi ilke edinmektedir.

Hangi Sosyal Hizmet Alanlarına Yönelik Eğitim Verilmektedir?

Genelci sosyal hizmet çerçevesinde alınan kapsamlı eğitim ile sosyal çalışmacılar çocuk, yaşlı, engelli, genç, kadın, mülteci, suçlu ve yoksul bireylere yönelik hizmet veren devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarında, yine aynı alanlarda hizmet veren özel kurum ve kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında, sosyal yardım platformlarında, bölgesel düzeyde hizmet veren kurumlarda istihdam edileceği gibi akademik kariyer yapabilme imkânına da erişmektedirler.

Mezunlar Sosyal Hizmet Uzmanı/Sosyal Çalışmacı Olarak Hangi Kurum ve Kuruluşlarda İstihdam Ediliyorlar?

Sosyal Hizmet Merkezleri, Çocuk Yuvaları, Sevgi Evleri, Çocuk Destek Merkezleri, Çocuk Evleri, Yetiştirme Yurtları, Huzurevleri, Kadın Sığınma Evleri, Şiddet Önleme ve İzleme ve Merkezleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Hastaneler, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri, Adalet Bakanlığı, Cezaevleri, Aile Mahkemeleri, Çocuk Mahkemeleri, Üniversiteler, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Vakıflar, Toplum Sağlığı Merkezleri, İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR , Kreş ve Gündüz Bakımevleri.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Olanakları Nelerdir?

• AHPGS Uluslararası Akreditasyonu
  • Ücretsiz Çift Anadal Programı (ÇAP)
  • İngiltere’de bulunan anlaşmalı dil okullarında yabancı dilini geliştirmek isteyen öğrencilerin ulaşım masrafları karşılanmaktadır.
  • Öğrencilere akademik destek, proje ve patent başvuru imkânı sağlanmaktadır. Bir fikri olan öğrencimiz, çalışmasını bir danışman öğretim elemanı seçerek projelendirebilir. Patentini alabilir ve bu süreçte hiçbir masraf ödemez.
  • Bölümü birincilikle bitiren öğrencimize, bölümünde araştırma görevlisi olması için destek verilmektedir.
  • Mezun olduğunda ofisini açmak isteyen öğrencimize, ihtiyaç duyduğu ofis mobilyalar üniversitemiz tarafından sağlanmaktadır.
  • Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği İmkânı