Sosyal Hizmet

Engelleri Aşan Engelliler

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile “3 Aralık Engelliler Günü" kapsamında sosyal farkındalık sağlamak amacıyla E Blok Tusi Konferans Salonu’nda "Engelleri Aşan Engelliler" isimli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi kurum müdürü Arzu Güner, kurum sakinleri Muhammet Özbayrak, Emine Varol, Nesrin Işık, Nergiz Karadağ ve Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Zehra Kaçmaz konuşmalarıyla yer aldı. Öğr. Gör. Betül Çolak’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte kurum müdürü Arzu Güner, kurum olarak yüklendikleri vizyon ve misyonun ardından kurum bünyesinde verilen hizmetler ve bu hizmetlerin verimliliklerine ilişkin çeşitli bilgiler paylaştı.

Ardından kurumdan hizmet almakta olan konuşmacılar kamusal alanda farkındalık oluşturmak amacıyla engelli birey ve grupların yaşam döngülerinde yer alan sorunları paylaşarak topluma ilişkin taleplerini dile getirdiler.  Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Zehra Kaçmaz’ın ise bir sosyal hizmet öğrencisi perspektifinde engellilere ve engelli bireylere yönelik geliştirilen algı ve tutumlara değinmesiyle etkinlik sonlandırıldı.

engelliler1