Sosyal Hizmet

10 Aralık İnsan Hakları Günü Bağlamında Mülteci Hakları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü "10 Aralık İnsan Hakları Günü Bağlamında Mülteci Hakları" isimli etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte Mülteciler Derneği Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Gökyıldız konuşmacı olarak yer aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 10 Aralık İnsan Hakları günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi. "10 Aralık İnsan Hakları Günü Bağlamında Mülteci Hakları" isimli etkinlikte mültecilerin insan hakları sosyal hizmet perspektifi çerçevesinde ele alındı.

Etkinlikte moderatör olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer mültecilik ve göçmenlik kavramlarına değinerek geniş perspektifte kavramların neyi ifade ettiğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer'in mültecilik ve insan hakları bağlamındaki konuya girizgahından sonra bu çerçevede Türkiye'de mültecilerle çalışmaların yapıldığı bir kurum olan Mülteciler Derneği'nde genel koordinatör yardımcısı olan Fatih Gökyıldız sözü aldı. Fatih Gökyıldız, Mülteciler Derneği çalışmalarının neler olduğu, bu çalışmaların hangi perspektiflerde nasıl sunulduğu ve hizmetlerin niteliği ve niceliği hakkında bilgiler vermiştir. Etkinlik kapsamında katılımcıların yönelttiği sorulara verilen cevaplardan sonra etkinlik sonlandırılmıştır.

10 aralık 2.
10 aralık1