Sağlık Yönetimi

“Giriş katlarda otopark, banka, mağaza, galeri ve dükkân yapılmayabilir!”

İstanbul Gelişim Üniversitesi, “Betonarme Yapılarda Deprem Sebebiyle Oluşan Hasar ve Göçme Sebepleri” başlıklı etkinlik düzenledi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Anıl Niş, yapıların genellikle zemin katının, bazen de üst katlarından bazılarının otopark veya cam vitrinli dükkân yapılıyor olmasının yıkıma sebep olduğunu belirtti. Bunun yanında zayıf kolon-güçlü kiriş, kısa kolon, kolonların kesilmesi, kolonlara bağlanmayan kiriş, yapıda deprem perdelerinin bulunmaması, beton kalitesinin düşüklüğü, inşaat demirlerin düz ve düşük dayanımlı oluşu, yanal demirlerin (etriyelerin) olmaması, deniz kumu kullanımı nedeniyle oluşan paslanma gibi sebeplerle yapıların depremde ağır hasar aldığını ya da yıkıldığını ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.