Sağlık Yönetimi

“Afet durumlarında, çölyak hastaları için glütensiz beslenme olanağı sağlanmalı”

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından 9 Mayıs 2023 Dünya Çölyak Günü’nde “Çölyak İkinci Bir Afet Olmasın” sloganıyla son derece önemli bir durumun altına imza atıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyak hastalığının ne olduğu, çölyaklı bireylerin beslenme şekli, doğal afetlerde çölyaklı bireylerin ihtiyaçlarının koordine edilmesi, bu konuda başta devlet kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının proaktif olarak nasıl hareket etmesi gerektiğine dair konular tartışıldı. Ankara Çölyak Derneği Başkanı Mehmet Tanrıseven, afet durumlarında çölyak hastaları için glütensiz beslenme olanağı sağlanması gerektiğini belirtti.

Haberin devamı için tıklayınız.