Sağlık Yönetimi

Sağlık Yönetimi Bölümü Öğrencilerinden SBÜ Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Teknik Gezi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Gülay Tamer’ in 1. sınıf öğrencileriyle planladığı, sağlık hizmeti sunumunda üçüncü basamak sağlık kurumlarından olan eğitim ve araştırma hastanelerinin tanıtılması, hastanelerin organizasyon yapılarının öğrenilmesi, istihdam olanaklarının ve mesleki uygulama olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla SBÜ Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine 08.11.2022 tarihinde teknik gezi gerçekleştirildi.

Teknik geziye; Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer, Arş. Gör. Semanur Oktay, Arş. Gör. Gözde Tetik ve bölüm öğrencileri katılım sağladı.

İlk olarak Başhekimlik biriminde İdari ve Mali İşler Yardımcısı Perihan Abay, öğrencilerimizi karşıladı. Sonrasında Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mete Burak Özdemir hastane işleyişinden bahsederken, mesleki deneyimlerini ve önerilerini öğrencilerle paylaştı. Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarının hastane yönetim kademelerinde yer almaları gerektiği ifade eden Uzm. Dr. Özdemir, bayrağı genç sağlık yöneticilerine devretmenin gerekli olduğunu ve bundan mutluluk duyacağını belirtti.

Daha sonra kendisi de sağlık idaresi mezunu olan Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Serbes, hastanelerin birçok iş alanını içinde barındıran karmaşık yapılanmalar olduğunu, bu nedenle geleceğin sağlık yöneticilerinin her alanda kendini geliştirmiş olmaları gerekliliği üzerinde durdu. Sağlık sektöründe ekip çalışmasının önemli olduğunu, sağlık kurumlarının yönetiminde yer almanın sorumluluğunun büyük olduğunu ve Sağlık Yönetimi lisans mezunlarının sağlık kurumlarındaki idari birimlerde yer almalarının yönetimde profesyonelleşmeye katkı sağlayacağını söyledi.

Destek ve Kalite Müdürü Nesrin Aydemir, sağlık kurumlarında kalitenin öneminden bahsederek, kalite biriminin görev ve sorumlulukları hakkındaki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Kalitenin hayatın her anında öncelik olması gerektiğini ifade eden Aydemir, sağlık kurumlarında kalitenin herkesin katılımıyla gerçekleşebileceğini ve bunun içinde profesyonel sağlık yöneticilerinin hastane yönetiminde söz sahibi olmaları gerekliliğinden bahsetti. Kalite ve verimliliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu ve sürekli iyileştirmenin sağlık alanındaki öneminin yadsınamaz olduğunu ifade etti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ali Kocataş, her kurumda olduğu gibi sağlık kurumlarında da liyakatin en önemli şey olduğunu ve ancak liyakatle yönetilen kurumların başarılı olabileceğini ve hizmet ettikleri insanlara yararlı olabileceğini söyledi.

Soru-cevap şeklinde tamamlanan program sonrasında öğrenciler, İdari ve Mali İşler Yardımcısı Perihan ABAY eşliğinde hastanenin bazı birimlerini ziyaret ettikten sonra teknik gezi tamamlandı.