Sağlık Yönetimi

Sağlık Kurumlarında Finansal Raporların Değerlendirilmesi Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Öğr. Gör. Aşkı Fettah Aydın’ın katılımıyla Sağlık Kurumlarında Finansal Raporların Değerlendirilmesi adlı etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 7 Aralık 2021 tarihinde “Sağlık Kurumlarında Finansal Raporların Değerlendirilmesi” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör.  Aşkı Fettah Aydın 20 yılı aşkın süredir sağlık sektöründe çalışmakta olup, sağlık bilgi sistemleri alanındaki deneyimleriyle öğrencilere sağlık kurumlarında kullanılan hastane otomasyon sistemi ve sistemdeki finansal raporlarla ilgili bilgilendirmeler yaptı.

Sağlık kurumlarında verilen hizmetlerin kayıtları ve faturalandırma işlemlerinin yapılması, raporlanması, takip edilmesi sürecinin hastane otomasyon programları üzerinden sağlandığını anlatan Aşkı Fettah Aydın, bir otomasyon programı üzerinden örnekler gösterdi.

Finansal raporların titizlikle takip edilmesi, incelenmesi ve değerlendirilmesi konusunda sağlık yöneticilerine önemli bir görev düştüğünü, ve çalışanların otomasyon sisteminde yaptığı tüm işlemlerin takip edilebileceğini anlatan Aşkı Fettah Aydın, bu şeffaflığın sağlık kurumlarındaki finansal yönetim sürecinde hataların yapılmaması için önemli olduğunu belirtti. Sağlık Yöneticisi adaylarına sağlık kurumlarında medikal muhasebe, finansal raporlama ve hastane otomasyon sistemindeki sürecin öğrenilmesi konusunda tavsiyeler vererek sunumunu sonlandırdı.

Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Gülay Tamer’in, Aşkı Fettah Aydın’a plaketini takdim ederek, yaptığı sunum ve paylaştığı önemli bilgiler için teşekkürlerini sunmasıyla etkinlik sona erdi.

Etkinlik Haber 2

Etkinlik Haber