Sağlık Yönetimi

Sağlık Çalışanları ile İletişim Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen “Sağlık Çalışanları ile İletişim” adlı etkinlik 5 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe değerli konuşmacılar Dr. Öğr. Üyesi Mustafa METE ve Hasta İlişkileri Uzmanı Serap YILMAZ katılım sağladı.

Etkinlik Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bumin Çağatay AKSU’nun açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Hasta İlişkileri Uzmanı Serap Yılmaz 20 yıllık saha deneyimini hazırlamış olduğu sunu ile öğrencilere aktardı. Hasta ile iletişimde en önemli noktanın dinlemek olduğunu ifade eden Yılmaz, hastaları samimi bir şekilde dinlemenin sorunların çözümünde en iyi anahtar olduğunu ifade etti.

Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mete’nin sunumu ile devam etti. Mete, sunumuna Yunus Emre’nin “Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı, Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz” dizesi ile iletişimin önemini vurgulayarak başladı. Sunumu sırasında 33 yıllık yöneticilik hayatında yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşan Mete, bir yöneticinin sahip olması gereken özelliklerin başında etkili iletişimin olması gerektiğini vurguladı. Sunumunda sağlık kurumlarının başında sağlık yöneticilerinin olmamasının ne gibi sonuçlar doğuracağını yaşanmış örneklerle açıklayan Mete, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sunumunu tamamladı.

Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bumin Çağatay AKSU ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kaya’nın, konuşmacılara plaketlerini takdim etmesi ve yaptıkları sunum ve paylaştıkları önemli bilgiler için teşekkürlerini sunmasıyla etkinlik sona erdi.