Sağlık Yönetimi

Neden Sağlık Yönetimi Bölümünü Tercih Etmeliyim?

Sağlık yönetimi, tıp ve sağlık hizmetlerinin tüm alanlarını işletmecilik perspektifiyle inceleyen, uzmanlaşmış bir yönetsel disiplindir.

Sağlık hizmetleri sunumunda hekim, hemşire, ebe vb. kliniğe odaklanmış meslek grupları oldukça önemlidir ancak sağlık personelinin istenilen nitelikte ve yeterli sayıda olması ülkelerin sağlık sorunlarının çözümünde yeterli olmayacaktır. Sağlık sistemindeki sorunların büyük çoğunluğu yanlış yönetimden kaynaklanmaktadır ve bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol süreçlerini yöneten ve sağlığa ayrılan kaynakların etkili ve verimli kullanımından sorumlu kişiler olan Sağlık Yöneticilerine ihtiyaç vardır. Bu kapsamda, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi bölümü, sağlık kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu farklı düzeydeki sağlık yöneticilerinin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Sağlık Yönetimi lisans programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize “Sağlık Yöneticisi” unvanı verilmektedir.

Sağlık Yönetimi bölümü ders müfredatı birinci yarıyıldan itibaren genel kültür bilgisi, yönetim alan bilgisi, sağlık yönetimi alan bilgisi ve sağlık yöneticisi meslek becerisi alanlarına yoğunlaşmıştır. Teorik derslerin yanı sıra, zorunlu yaz dönemi stajı ile öğrencilerimize mesleki deneyim kazandırmak hedeflenmektedir. Sağlık Yönetimi bölümü sektör ile işbirliğini hedeflemiş ve AHPGS Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilip, eğitim programlarını buna göre yapılandırılmıştır.

Sağlık Yönetimi mezunlarının özel ve kamu sağlık kurumlarında çalışmak için geniş olanakları mevcuttur. Mezunlarımız tıbbi kurum ve kuruluşların her alanındaki yönetim birimlerinde, kamuya ve özel sektörlere ait sağlık kurum kuruluşlarında, sağlık turizmi alanında, sağlık hizmetlerinin tanıtım, pazarlama, kurumsal iletişim alanlarında ve üniversitemizin bünyesinde bulunan Yüksek Lisans programları ile akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Yöneticileri Kulübü ise aktif olarak etkinlikler düzenlenmekte ve böylece öğrenciler ile sektörde çalışmakta olan Sağlık Yöneticileri bir araya getirilmektedir.