Sağlık Yönetimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Öğretim Üyeleri ve Öğrencileriyle Birlikte 18 Aralık Sağlık İdarecileri Gününü Kutladı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları, Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Sağlık Yönetimi mesleğinin 60. yılı kutlandı.

Etkinlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bumin Çağatay Aksu’nun günün anlam ve önemine binaen yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı KAYA, bölümün öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Turgay KARALİNÇ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT konuşmalarını gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasında, sağlık sektörünün öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Bumin Çağatay Aksu, COVİD – 19 pandemisinde sağlık çalışanlarının öneminin daha iyi anlaşıldığını ve sağlık yöneticilerinin önemli görevleri olduğundan bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Aslı KAYA ise sağlığın insan hayatının kritik bir faktör olduğunu, sağlık yöneticisi olmanın, sahada çalışmanın özveri gerektirdiğinden bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Turgay Karalinç, öğrencilerin sağlık kurumlarında önemli pozisyonlara gelebildiğine örnekler verdi ve öğrencilik döneminde yapılan stajların önemini vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT ise tecrübelerinden yola çıkarak iyi bir sağlık yöneticisi olmanın gerekliliklerini anlattı ve “İyi bir yönetici önce kendisini yönetmeli, mevzuatları iyi bilmeli dolayısıyla risklere karşı kendini ve kurumunu iyi koruyabilmeli” sözleriyle sağlık idarecileri gününü kutladı.

Etkinlik bölüm öğretim elemanlarının öğrencilere kitap hediye etmesi ile sonlandı.

Sağlık Yönetimi mesleğinin bu mutlu gününde, bu onurlu camianın mensubu olan tüm meslektaşlarımızın ve bu yolda yetişmekte olan tüm öğrencilerimizin 18 Aralık Sağlık İdarecileri günü kutlu olsun.