Sağlık Yönetimi

BES’teki yeni düzenlemeler, tasarruf sahiplerini cezbedecek!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan 5 farklı düzenleme katılımcıları cezbedecek. Önemli sıçramalar yaratacak olan bu değişiklikler hakkında konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Lojistik Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yıldırım, ilgili kanun için yapılacak revize neticesinde hem mevcut katılımcıların devamlılığının sağlanmış olacağını hem de yeni katılımcıların teşvik edilmiş olacağını dile getirdi.

Gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerde önemli bir tasarruf aracı olarak kabul edilen Bireysel Emeklilik Sistemi, artık ülkemiz için de önemli bir tasarruf aracı olarak görülmeye başlandı. Özellikle devlet katkısı ile yatırımcıların güvenini kazanan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde önemli düzenlemeler yapılıyor.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakan Yıldırım, ‘’Genel anlamda yürürlüğe konulması planlanan son düzenleme incelendiği vakit,  yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısı alınabilecek, bu durum ise tasarruf sahipleri için önemli avantajlar sağlayacaktır.

Haberin devamı için tıklayınız.